Tenkedagen

Registrert: tir 22. jan 2013

Lord Baden-Powell er fådt 22. februar 1857 og Lady Baden-Powell 22 februar 1889. Innenfor Jentebevegelsen ble det tidlig foreslått å feire denne dagen som en spesiell dag. På WAGGGS verdenskonferanse i 1932 ble den 22. februar kjent som Tenkedagen. Denne dagen er spesielt avsatt til å markere at vi er en del av en internasjonal bevegelse, og til å tenke på være speidervenner i andre land.

 

Tenkedagsfondet

Foruten feiring og markering av det internasjonale speiderfellesskapet, blir denne dagen brukt til å samle inn penger til bruk for styrking og spredning av speidersaken verden over.
Hver speider gir etter evne, og alle pengene samles i et fond - Tenkedagsfondet. Pengene brukes f.eks. til hjelp for speiderarbeidet i fattige land, og til oppstarting av speiderarbeid i land der det ikke finnes speiding.

Penger som blir samlet inn, eller donert kan gis til Tenkedagsfondet. Hvor disse skal leveres, settes inn finner du ut ved å ta kontakt med Norges Speiderforbund. (NSF)

 

Tenkedagsymbolet

Pilen som peker mot trekløveret symboliserer handlingen rettet mot speiderbevegelsen. Den runde formen symboliserer vår verdensomspennende bevegelse.

Markering

Tenkedagen kan markeres på ulike møter. Dere kan gi møtet i enheten en spesiell ramme denne dagen eller dere kan markere degen med en sermoni i møtelokalet, ute eller i kirken. Mange bruker Tenkedagen til å arrangere fest med foreldre og såsken, og noen starter dagen med en Tenkedagsfrokost. Det viktigste er at speiderne på denne dagen får fåle at speiding er internasjonalt, og at de har 24 millioner speidervenner verden rundt som er med på feiringen akkurat denne dagen. Nedenfor fålger noen tips til ulike møter å markere dagen

Nordby1.no er en del av Follo krets og Norges Speider Forbund | Webmaster: Andreas Myrer | Login