Baden-Powells siste hilsen

Registrert: tir 11. mars 2008

Baden-Powells siste hilsen
Denne hilsenen til verdens speidere, ble funnet blant BPs papirer etter hans død.

Norsk
Kjære speidere, - Hvis du noen gang har sett skuespillet Peter Pan, så husker du kanskje at Sjørøverkapteinen bestandig holdt sin siste tale, fordi han var redd for at han ikke skulle rekke dette når han virkelig var døden nær. Man kan godt si at jeg har det på samme måten, og derfor, selv om jeg ikke akkurat nå frykter for å dø, så merker jeg at tiden nærmer seg og derfor ønsker jeg å dele noen avskjedsord med dere.
Husk at hvis dette er det siste dere hører fra meg, så legg dere denne hilsenen på minnet.

Jeg har levd et lykkelig og godt liv, og jeg ønsker det samme for hver og en av dere.

Jeg tror at Gud plasserte oss i denne herlige verden for at vi skal være glade og nyte livet. Lykke kommer hverken fra rikdom, suksess i arbeidslivet eller fra selvopptatthet. Et steg mot et lykkelig liv er at du sørger for at du er sunn og sterk mens du er ung, slik at du kan bli nyttig for samfunnet og kan nyte livet som voksen.

Når dere utforsker naturen, vises alle de vakre og fantastiske tingene som Gud har skapt, for at du skal glede deg over det. Vær tilfreds med det du har og gjør det beste ut av det. Se ting fra den lyse siden, vær optimist og ikke fokuser på det negative.

Men den virkelige veien til lykke er å gjøre andre lykkelige. Prøv å forlate denne verden litt bedre enn du fant den, og når det er din tur til å se tilbake på et langt og godt liv, så kan du være være trygg på at du ikke kastet bort noe verdifull tid, men at du har gjort ditt beste. "Vær beredt" på denne måten, lev lykkelig - og dø lykkelig. Holde deg alltid til speiderløftet - også etter at du har blitt voksen, og Gud vil hjelpe deg til å holde det du har lovet.

Din Venn,
BADEN-POWELL

Nordby1.no er en del av Follo krets og Norges Speider Forbund | Webmaster: Andreas Myrer | Login